AlbWeb - Ndertim Faqe Interneti - Zhvillim Website - Fushata Marketingu - Zhvillim Aplikacion - SEO - Social Marketing - Design & Brand Identity | Rëndësia e fotove në faqen tuaj të internetit
15726
post-template-default,single,single-post,postid-15726,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Rëndësia e fotove në faqen tuaj të internetit

Rëndësia e fotove në faqen tuaj të internetit

Përse është e rëndësishme që faqja juaj e internetit të ketë imazhe të cilësisë së lartë?

Kjo pyetje është shumë e thjeshtë. Njerëzit janë të prirur të shohin imazhet më parë dhe të marrin përshtypjen e para nga ato dhe më pas të bëjnë pyetje. E thënë thjeshtë truri i njeriut fokusohet tek imazhi në fillim përpara se të lexojë një fjalë në faqen e internetit. Përsa i përket shpjegimit biologjik, mendja e njeriut i ruan imazhet për një kohë më të gjatë sesa mund të ruaj një paragraf me tekst. Duke qënë se faqja juaj e internetit ka vetëm pak sekonda kohë për të lënë përshtypjen e parë, imazhet janë elementi i parë të cilin vizitorët do të vënë re, pra janë celësi vendimtarë nëse vizitori do të vazhdojë të shoh faqen tuaj apo jo.

Fotografitë e mira mund të përdoren në faqen tuaj të internetit për shumë qëllime. Mund të paraqesin punën tuaj, ndihmojnë të forcojnë një pikë që ju dëshironi të theksoni, ose mund të krijojnë emocione specifike tek vizitori. Një nga vendet më të shpeshta ku mund të gjeni foto është dhe përdorimi i fotove te stafit në faqen prezantues të kompanisë, veprim ky i cili shërben për të vendosur besimin midis kompanisë dhe vizitorit.

Si mund të përcaktohet një imazh i mirë?

Le të fillojmë këtë proces duke bërë disa pyetje? A keni një faqe interneti të krijuar ? Nëse po, imazhet janë krijuar dhe ngarkuar nga një agjensi web design profesionale si pjesë e procesit të ndërtimit të faqes? Nëse po, atëhere imazhet janë të cilësisë maksimale, pasi web designers janë persona me eksperiencë në editimin e fotove dhe përdorin mjetet e duhura për ti edituar sic është dhe paketa e Adobe.

Si mund të krijoj një imazh të mirë ?

Padyshim që mënyra më e mirë për të krijuar një imazh të mirë është të punësoni një fotograf profesionist i cili është i pajisur me të gjitha mjetet e duhura për të krijuar foto mbreslënëse dhe për të tërhequr vëmëndjen e vizitorit në faqen tuaj të internetit. A ja vlen ky investim për biznesin tuaj? Sigurisht qe po, pasi e gjithë përshtypja e parë ndërtohet nga qasja e parë e vizitorit me pamjen e faqes suaj të internetit. Le të marrim disa shembuj konkret: Nëse ju keni nje dyqan online me produkte të ndryshme sic mund të jenë , lule, rroba, kepuce etj. Nje imazh i kuruar i produktit do të shkaktonte tek vizitori menjëherë dëshirën për ta blerë atë produktë. Nëse keni nje hotel, padyshim që paraqitja e imazheve të ambienteve në mënyrën më të bukur të mundshme do të shkaktonte tek vizitori dëshirën për të kaluar pushimet aty dhe kështu do të rritej mundësia e rezervimit, por nëse imazhet nuk do të ishin dhe aq të qarta apo tërheqëse, vizitori do të kërkonte për një hotel tjetër.

Përdorimi i imazheve në faqen tuaj të internetit ju lejon të tregoni atë që ju ofroni në mënyrë më kreative tek vizitori. Imazhet përmirësojnë lexueshmërinë e faqes suaj dhe eksperiencën e përdoruesit duke thyer cdo bllokim dhe duke tërhequr menjëherë vëmëndjen e tij. Krijon një lidhje direkte me vizitorin dhe paraqet më së miri profesionalizmin e biznesit tuaj.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rëndësia e fotove në faqen tuaj të internetit

The Importance of Quality Photography for Your Website

Photography is a great way to connect with your target audience; people who come to your site want to see your product or service. Yes, they want to read about what you do or offer, but first they want to see an example. Why should we think that giving them a second rate example is acceptable?

There are three common methods to acquire photography for your website.

  1. Take the photos yourself (which most of the time is done with a point and shoot camera)
  2. Stock photography (these are images taken by professional photographers and sold to websites that then resell rights to those who purchase a copy of the image)
  3. Have a professional photographer shoot the product, location, and/or people

Stock photography has improved their quality and prices over the years. You can find about anything you need and get great quality images for minimal cost. However, there are several issues that make stock photography not the ideal option when selecting photography for your website. Below I have listed a few disadvantages of using stock photography.

  1. Your competitor could use the same images that you use.
  2. You own the rights to use the image but these rights are limited. For example, you are not allowed to use certain stock photography on Facebook.
  3. Although there are millions of images to choose from on stock photography websites, if you want a specific image of a person or product it may become very difficult and time-consuming to find that image. For example, it may be hard to find a photograph that connects your clients to a local town where you are offering a product or service.

This brings me to why having your photographs shot by a photographer may be the best option.

  1. Depending on the photographer and the terms they set up, you may have full rights to use the images they take in any way you want.
  2. By hiring a photographer, you decide what exact types of images you want. (If you aren’t sure what images you need, then the photographer and/or your web/print designer or firm can give you advice as to what type of imagery would benefit you the most.)
  3. Having photos of your employees or local people will connect the end user more than a stock photo of a model that has no connection to the company. Using people makes your company’s product or service seem more tangible and local. (Although, stock photos may be the way to go if you want to have some anonymity.)

In summary, taking photos with a point-and-shoot camera is rarely ever recommended if you want quality photography on your website. Stock photography can work in certain circumstances but can give a cookie-cutter effect. Hiring a professional photographer and having the best quality photography you are willing to buy will have a powerful influence on the design of your website. Let me leave you with an example of how the quality of your photography effects how the end user can view your product or service.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.