30% e faqeve te internetit tashme ndertohen mbi Wordpress - AlbWeb - Ndertim Faqe Interneti - Zhvillim Website - Fushata Marketingu - Zhvillim Aplikacion - SEO - Social Marketing - Design & Brand Identity
15466
post-template-default,single,single-post,postid-15466,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

30% e faqeve te internetit tashme ndertohen mbi WordPress

30% e faqeve te internetit tashme ndertohen mbi WordPress

Në ditët e sotme, sistemi i menaxhimit të përmbajtjes WordPress (CMS) fuqizon 30 përqind të të gjitha vendeve në internet.

Kjo është sipas W3Techs, një shërbim i drejtuar nga firma austriake e konsulencës Q-Success që anketon 10 milionë faqet më të mira të renditura në Alexa. Numrat e saj përditësohen çdo ditë dhe sot e sheh WordPress i cili mban kontabilitetin për 60 përqind të tregut CMS.

WordPress ka qenë në krye të renditjeve për një kohë të mirë, me sisteme rivale si Joomla, Drupal, Magento, Shopify, Google Blogger dhe Squarespace që ndahen nga një diferencë e madhe (Joomla merr vendin # 2 me 3 përqind të siteve). Natyrisht, vlen të përmendet se 50 për qind e të gjitha siteve janë ose të ndërtuara nga zeroja ose përdorin CMS-të që aktualisht nuk monitorohen nga W3Techs.

Ky është një lajm i mirë për komunitetin e zhvilluesve të cilët ndërtojnë plugine dhe tema për CMS open-source, si dhe për web hostët që ofrojnë paketa WordPress dhe dizenjues që ofrojnë për klientët apo bizneset site me bazë WordPress.

Ka qenë një rrugë e gjatë që kur erdhi në ekzistencë në vitin 2003, duke u futur në dy versione: një hostim-vetjek që është në dispozicion falas, dhe një opsion i hostuar në WordPress.com që ofron shërbime dhe mbështetje shtesë për lehtësi në përdorim. Duke pasur parasysh përdorimin masiv dhe komunitetin që mbështet zhvillimin e saj open-source, duket që do të vazhdojë të ketë sukses në treg.