Rritja e të ardhurave përmes bazave të dizajnit - AlbWeb - Ndertim Faqe Interneti - Zhvillim Website - Fushata Marketingu - Zhvillim Aplikacion - SEO - Social Marketing - Design & Brand Identity
15471
post-template-default,single,single-post,postid-15471,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Rritja e të ardhurave përmes bazave të dizajnit

Rritja e të ardhurave përmes bazave të dizajnit

A e dini se 88 për qind e konsumatorëve nuk kanë gjasa të kthehen në një faqe interneti pas një eksperience të keqe? Është një statistikë e tronditëse, por sigurisht që thotë diçka në lidhje me rëndësinë e përvojës së përdoruesit në hartimin e faqes.

Përvoja e përdoruesit (UX) është përvoja e përgjithshme që ka një vizitor në një faqe interneti, në një program ose në një aplikacion mobile. Nuk është një element i vetëm i dizajnit apo paraqitjes që përcakton përvojën – në vend të kësaj, është një përmbledhje gjithëpërfshirëse e shumë ndërveprimeve të vogla të lidhura së bashku, duke prodhuar ndjenja pozitive ose negative për faqen e internetit dhe, në parim, kompaninë mëmë.

Lidhja emocionale që përdoruesit e ndjejnë si rezultat i drejtpërdrejtë i dizajnit UX ndikon direkt në identitetin e markës, mbajtjen e konsumatorit dhe linjën e fundit të biznesit. Plus, sipas hulumtimeve nga Universiteti Stanford, mbi 46 për qind e konsumatorëve e shohin një dizajn website-i si një tregues të lartë të kredibilitetit – një cilësi që është e domosdoshme për markat që të sigurojnë për të kapur klientë e rinj dhe pastaj t’i kthejnë ato në klientët që rikthehen.

Por këto tre këshilla të thjeshta të dizajnit do të përmirësojnë përvojën tuaj të përdoruesit, do të rrisin konvertimet dhe të ardhurat dhe përfundimisht do të rrisin biznesin tuaj.

1. Inkorporimi i markës së qëndrueshme.

Studimet tregojnë se brendimi i qëndrueshëm mund të rrisë të ardhurat deri në 23 përqind. Plus, një identitet vizual i bashkuar në çdo platformë dhe pajisje – përfshirë faqen tuaj te internetit – do të ndihmojë në krijimin e një marke që konsumatorët kanë dëshirë të angazhohen, duke i bërë ata të duan të informohen rreth jush pa pushim.

Ky identitet koheziv vizual është mjaft i lehtë për t’u shumëfishuar. Dizajnet më të mira të websiteve përdorin një gamë të gjerë ngjyrash, imazhe që ofrojnë vlera dhe informacione për përdoruesit, tipografi të qëndrueshme dhe një markë delikate në çdo faqe të internetit – shpesh në formën e një logoje. Ky brendim i qëndrueshëm krijon një mjedis stabël që fuqizon përdoruesit tuaj për të gjetur produktet ose informacionin që po kërkojnë pa i shkëputur apo konfuzuar. Ata e dinë se ku janë, çfarë mund të presin dhe tani kanë kohë për të përcaktuar se çfarë duan të bëjnë.

Walmart është një shembull i shkëlqyer i markës së qëndrueshme dhe dizajnit të fortë të përvojës së përdoruesit. Investimi i megastores në një dizajn të thjeshtë, të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, kanë rezultuar në një destinacion dixhital që është tërësisht intuitiv dhe i lehtë për t’u blerë. Dizajni i rregullt i logos, por në çdo përsëritje të dizajnit dhe responsiv në desktop, tabletë dhe celular –  struktura e faqes mbetet e paprekur.

Përdoruesit mund të kërkojnë shpejt, të kenë qasje të lehtë në llogarinë personale, dhe të gjejnë shpejt rrugën e tyre përsëri në faqen e internetit, nëse humbasin ndërsa udhëtonin thellë në shumë faqe të internetit. Ky dizajn i thjeshtë, i pastër dhe i përqëndruar tek konsumatorët është dizenjuar në ngjyrat blu dhe të verdhë të Walmart dhe pasqyron pamjet dhe mesazhet që çdo pjesë e kolateralit të marketingut të Walmart ka, nga reklamat, në postimet e mediave sociale në reklama banner. Walmart prioritizoi një markë të qëndrueshme dhe u pagua gjithashtu. Shitjet e tyre të tregtisë me e-biznes u rritën me 23 për qind në Q4 të vitit 2017.

2. Shfrytëzoni thirrje të qarta për veprim.

Si autor Nora Roberts tha, “Nëse nuk shkon pas asaj që dëshiron, nuk do ta keni kurrë.” Kjo ide pa dyshim është e vërtetë në dizenjiin e website-it. Çuditërisht të mjaftueshme, madje edhe pasi të kenë gjetur rrugën e tyre në faqen tuaj në internet, disa konsumatorë nuk do të dinë veprimin që dëshironi që ata të marrin deri sa ta bëni atë të qartë me gjuhë të drejtpërdrejtë dhe thirrje për veprim (CTA).

Për të maksimizuar dizajnin UX dhe efektivitetin e një butoni CTA, ekzistojnë disa rregulla:

  • Bëni butonat të mëdha dhe plotësisht të klikueshme – mos u mbështetni vetëm në tekstin brenda butonit
  • Shkruani mesazhe të qarta, të lehta për t’u kuptuar. Kjo mund të jetë e dukshme dhe në logo, por më e rëndësishmja, përdoruesit duhet të kuptojnë menjëherë se çfarë do të ndodhë kur klikojnë butonin.
  • Gërma vetë duhet të jetë e lexueshme dhe e madhe – tani nuk është koha për të luajtur me ndonjë font që ju mund të keni zbuluar kohët e fundit. Rrini në tipografi të thjeshtë si sans-serif.
  • igurohuni që thirrja për veprim të dalë jashtë. Qëndroni brenda gamës së ngjyrave tuaja, por përdorni një ngjyrë të zezë ose një formë unike që e bën veprimin të shquar dhe tërheq vëmendjen e përdoruesit për të rritur komunikimet.
  • Nëse përshtatet me estetikën tuaj, përfshini elemente të vogla komplementare të dizajnit, si shigjeta ose karta krediti.
  • Përdorni hapësirë ​​të bardhë për të lejuar që mesazhi të marrë frymë

3.Krijo për konsumatorët – jo për projektuesit.

Në fund të ditës, një faqe interneti nuk është për dizenjuesit apo për kompaninë – ajo është për konsumatorët. Prandaj, para se të shtoni ndonjë veçori ose të zbatoni ndonjë ndryshim, dizajnerët duhet të ecin nëpër atë që do të thotë për përvojën e përdoruesit dhe udhëtimin e klientit, së pari.

Pasi të kryeni kërkime për konsumatorët, ju dhe ekipi juaj do të kuptojnë veçoritë që janë më të rëndësishmet për ta dhe ato që – edhe nëse janë të bukura – nuk do të bëjnë dallim në përvojën e përgjithshme të klientit dhe ndërveprimin me markën tuaj.

Së fundi, sapo të dizenjoni ndonjë përmirësim të dizajnit UX, merrni kohë për testin A / B të funksionit të ri për të siguruar se është funksional dhe ushqen konvertime më të mira. Studimet tregojnë se shumica e kompanive zbulojnë optimizimin e normës së konvertimit përmes testimit A / B në krahasim me implementimin total.

Në fund të fundit, investimi në dizajnimin e përvojës së përdoruesit do të sigurojë një kthim të fortë të investimeve gjatë rrugës. Natyrisht, ka gjithmonë përmirësime të tjera që do të zhvillojnëUX, të tilla si koha e shpejtë e ngarkimit dhe shpejtësia e faqes, SEO e fortë dhe marketingu i përmbajtjes së integruar dhe videot. Por, duke i kushtuar vëmendje udhëtimit të klientit në çdo pajisje, duke krijuar lundrim intuitive dhe duke u fokusuar në mesazhe të qarta dhe thirrje për veprim, do t’i tërheqësh konsumatorët me një ndërveprim të këndshëm dhe do t’i mbash ata më gjatë.